Vrapim në Newmarket

Vrapim në Newmarket

Newmarket vlerësohet nga shumë si shtëpia e garave me kuaj në Britani. E vendosur në Newmarket, Suffolk, ky hipodrom i njohur përbëhet nga dy pista individuale. Këto janë Rowley Mile dhe Kursi i Korrikut. Më shumë kopshte trajnimi gjenden në Newmarket se çdo kurs tjetër në vend. It'sshtë gjithashtu shtëpia e institucioneve kryesore të garave me kuaj, të tilla si Muzeu Kombëtar i Horseracing, Tattersalls dhe National Stud.

Shanset e fundit të basteve në Newmarket

Historia e Newmarket

Mikpritës i nëntë garave të Grupit 1 gjatë gjithë vitit, gara në Newmarket është një çështje e klasit të lartë që filloi rreth kohës së Mbretit James i Parë. Themeluar zyrtarisht në 1636, ai ka dallimin se është i vetmi hipodrom ku një monark në pushtet (Karli II) kaloi një fitues. 

Kapaciteti i pista i të dy kurseve është 20 000. Paraqitja e secilës prej dy pjesëve është dalluese:

  • Kursi Rowley Mile është një pistë e djathtë, në formë L me një distancë të madhe prej dy kilometrash (një milje dhe dy gjatësi) drejt, e cila përmban një tatëpjetë 400 metra - 200 metra para përfundimit, pastaj një përpjetë përpjetë. Ka shumë pak paragjykime të barazimit në vijë të drejtë, por ka gjithmonë paparashikueshmëri në një udhë kaq të gjerë. 
  • Përdorur vetëm në muajt e verës, Kursi i Korrikut ndan 1800 metrat e tij të parë me pistën e tij fqinje. Milja përmbyllëse (Bunbury Mile) përmban një 200 metra përfundimtare të përpjetë, duke theksuar qëndrueshmërinë. Paragjykimi shumë i vogël i barazimit është i dukshëm, por përparësuesit thuhet se kanë një avantazh të rëndësishëm në këtë pistë.